bejja in game

esport, meg ami én vagyok

Mit érdemel?
a magyar képregény biztosan nem ezt

Bár az érdeklődési körömtől messze áll a képregény világa, gondoltam csak kinézek a Hungarocomix-ra, mely a Magyar Képregény Szövetség szervezésében a Lurdy ház, már kipróbált és a Save Game esetében is kudarcot vallott méretű és minőségű termében került megrendezésre.

Nem is tudom, mi a szomorúbb, az hogy a Képregény Szövetség nem képes a tagságának megfelelő felületet nyújtani a megjelenéshez, vagy az, hogy a képregény kiadóknak nem telik többre mint hogy egy rollup-al a hátuk mögött, egy terítővel letakart asztalon mutassák be az amúgy zseniális munkáikat.

De kezdjük az elején. A Lurdy házban vasárnap 3-4 program is pörgött egymás mellett, és mivel a Terraplaza volt ebből a legkomolyabb véletlenül majdnem oda vettünk jegyet, de aztán a 2000,-Ft-os belépő gyanút ébresztett bennünk, meg a terráriumokkal rohangáló emberek is...jó oké vakok voltunk, de semmi, tényleg SEMMI nyoma sem volt annak melyik irányba haladjunk a képregények mesés világa felé.

A Save Game-re emlékezve végül megtaláltuk a jó irányt, de ott hirtelen újabb megoldandó problémába ütköztünk.  Két jegyárúsító pult egymással szemben, egyikre sincs semmi kiírva. Vajon melyik lesz, ahol képregényeket látunk, és melyik, ahol egy asztrológiai előadást hallgathatunk meg? Őszintén szólva, ha a pult mögött állókon múlik, ingyen végig sétálunk mindenen.

De haladjunk tovább, a nem olyan hosszú, de annál kínosabb vásáron.

Belépve az ajtón az első kérdés, ami felmerült MI EZ A SZAG?  Rettentő büdös volt, de ez nem az emberek nagy számából, hanem a hely szellőzetlenségéből eredhetett.
A második kérdés a szimpla EZ MI?
Asztalok körben, és középen egy-egy sorban, leterítve a már fenn említett abroszokkal, itt-ott árván üldögélő alkotók, kiadók és felüdülésként fordítók, mint pl a Walking Dead asztalánál Juhász Viktor.
A szekunder szégyenérzet a tetőfokára hágott, amikor elértünk (kb 10 lépés után) a Kockás standjához. Nem tudni honnan, de sikerült egy hatalmas popup fal vázára kifeszíteni egy apró Kockás feliratú anyagot. Helyettük is szégyeltem magam.

A színpadi programokkal nem lett volna gond, de kb. akkor volt értelme, ha a színpad (?) szélén állva hallgattad, pedig kit ne érdekelne a Napirajz atyja Merényi Dániel,vagy a kiadók véleménye a magyarországi képregény helyzetéről.

Az egyedüli olyan stand aminek megjelenése megfelel egy ilyen volumenű vásárnak, az a Wacom, és az Adobe magyaraországi disztributorának a Trans-Europe Kft-nek a helyszíne volt, ahol kiprobálhatóak voltak a cég jobbnál jobb rajztáblái.

Nem tudom, hogyan lehet egy ilyen ígéretes rendezvényt, belegyömöszölni ebbe a kínos, és unalmas megjelenésbe.
Annak ellenére, hogy nagyon komoly volt a felhozatal, jobbnál jobb alkotásokból (személyes kedvencem a DIA és a SANYIPIRIN), megalázónak éreztem, hogy ilyen körülmények közé kényszerítik őket azok, akiknek a dolga az lenne, hogy felvirágoztassák a hazai képregény közösséget, és egy olyan kívülálló is fejest ugorhasson a rajzolt történetek világába, mint én. Egy szubkultúra, csak akkor tud életben maradni, ha nyit a külső érdeklődők felé.
Egy ilyen helyen semmi kedvem nem volt vásárolni.

De legalább a plakát rendben volt, amit Sváb József készített, nem mellékesen ő 2018 Korcsmáros Pál-díjasa.

hungarocomix2018_01.jpg

A résztvevő kiállítók:
Ábra (Vitanum standján):
- Hahota Pörgető 8
Anagram Comics:
- Diabolik 6 és 7
Books & Stuff:
- Walking Dead 19: Hadak útján
BPZines:
- Janek Koza: Erotic confessions
Comicsmania:
- Igor Kordej: Texas Kid, testvérem
Frike Comics:
- Deadmob 3
Fumax:
- Ha/Ver (Kick-Ass) 1
- Locke & Key: Kulcs a zárját
- V mint Vérbosszú
GooBo kiadó:
- Dragonero 4: A gonosz bűvölete
- EpicLine 19: Szekerce és Szemerce (utolsó szám)
Hegyi Olivér:
- Dia
Infinity:
- Spawn: Kezdetek 9 és 10
Kaméleon Komix:
- Képtelen történetek, másvilági mesék (novella+képregény antológia)
Képregény Kedvelők Klubja:
- A dia mesterei 2: Sebők Imre: Politikai mesék
Kingpin:
- Batman 30
- Marvel+ 42
- Peter Parker Pókember különszám 2018
Nero Blanco Comix:

- Farkas-Duval-Pécau: Akasztottak balladája
- Zórád Ernő-sorozat 12: Winnetou
OneWay Media:
- Kittenberger 2: A hiéna átka
Pesti Könyv:
- Lénárd László: Másnap
- Minyonok 3: Éljen a főnök!
- Murena 1: Bíbor és arany
- Saga 1
Sanyi a bagoly:
- Sanyipirin
Szépirodalmi Figyelő:
- Vincze Ferenc (szerk.): Intézményesülés, elbeszélések, médiumok (tanulmánykötet)
Vad Virágok Könyvműhely:
- Hellboy 4: Különös helyek
- Hellboy Omnibus 2
Vitanum:
- Kockás 62
- Kockás 2018 téli különszám
Windom:
- Sarlós Endre: Wind kapitány/A vörös kalóz
X-Embörök:
- X-Embörök: Baromfivész, 2. rész

A bejegyzés trackback címe:

https://angolwoodoo.blog.hu/api/trackback/id/tr9214415640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bejja in game

Vélemények erről arról, játékok, filmek, magánélet. Aki vagyok: gamer, anya, esportfüggő, 40+, mi kell még?

Friss topikok

  • puddin: @Berelhetoreklamfelulet: én a hétköznapi 2 óra játékon is nagyon jót mosolyogtam, sosem tartottam ... (2017.11.28. 13:18) Esport statisztika már megint
  • Dr.Démonmac1: gracc neki (2017.10.22. 19:43) DREAMHACK GYŐZTES MAGYAR!
  • angolwoodoo: Nagyon köszi, Nofear külön posztot kapott volna, ahogy azt említettem is :) "(most nem térek ki az... (2017.10.19. 16:10) Ki az esportoló?

Címkék

árkád (1) Batky Zoltán (1) benq (1) cosplay (4) csgo (10) deadfox (1) denver (1) dk (2) docler (1) Docler Myrmidons (1) dota2 (1) dreamhack (3) együtt (2) én (5) erre nincs mentség (1) esl (1) esport (21) Esport1 (12) esport1 (1) esportakadémia (1) esportfest (1) esportmeetup (4) esportmilla (5) esportoló (1) esportpolitika (1) év esportolója (3) F1 (1) fesztivál (1) fifa (1) flash (1) foci (1) forma1 (1) fun (2) futás (1) gabesson (1) gamer (9) gamer ház (2) gamer house (2) game agents (1) gaming (4) GaRpY (1) gémerház (1) gender (1) gyász (2) hajrá magyarok (4) hijab (1) hs (1) hungarocomix (1) jobbik (2) Jönköping (1) képregény (1) képregénykiállítás (1) kolorrrr (1) laptop (1) league of legends (5) lenovo (1) lol (5) Losonczi Kata (1) luminocity (1) lurdyház (1) m4 (1) maga (1) magamfélék (3) magyar esport tv (1) marketingshit (1) meetup (4) meltdown (1) momentum (2) mtk (1) myztro (1) nemzeti versenysport szövetség (5) nylon (1) oldiebutgoldie (1) OMEN (2) omenx (1) omen by hp (2) online video stars (1) overwatch (1) ovs (1) párbeszéd (2) playit (7) playitház (1) politika (2) pubg (1) PUBG (1) pulitron (1) quake (1) queenofluna (1) raisy (1) roadshow (1) samsung (1) skgaming (2) special effect media (1) sport (9) sportegyesületek (1) sportpolitika (4) szimulátor (1) tv (1) vélemény (2) video (1) videós (2) videos (1) viktória (1) virtual reality (2) vizicsacsi (1) wesg (1) WESG (1) wot (1) you (1) youtube (2) youtuber (1) zowie (1) ZOWIE DIVINA Women’s Invitational PUBG Tournament Announcement (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása